LO Medias Frode Rønning fikk i går LOFF-prisen 2013 på en tilstelning i LOs forening for fagbland og inforfmasjon (LOFF) i går kveld. Det var Frodes dekning av TV2s sykehjemsundersøkelse i fjor som juryen mente var hedersprisen verdig. 

Ansvarlig redaktør Eline Lønnå i Magasinet for fagorganiserte mottok  LOFF-prisen på vegne av Frode Rønning som er i pappapermisjon. Foto: Kristian Brustad

Ansvarlig redaktør Eline Lønnå i Magasinet for fagorganiserte mottok LOFF-prisen på vegne av Frode Rønning som er i pappapermisjon. Foto: Kristian Brustad

Juryen for prisen besto av Bjørn Erik Dahl (journalist i ANB), Linda Engelberth (fotograf i Klassekampen), Jens Schei Hansen (kommunikasjonssjef i Espira), Svein-Erik Hole (nettredaktør i Teknisk Ukeblad) og Silje Bekkelund (grafiker i LO).

Her er juryens begrunnelse for vinneren i journalistklassen, som også er årets LOFF-vinner:

«Bidraget har utmerket seg ved å ettertrykkelig sette dagsorden i en sak som fikk stor oppmerksomhet i året som gikk. Både den spesifikke publikasjonen, LO Media og FriFagbevegelse.no fikk mye oppmerksomhet for måten man angrep denne saken på. Her har journalisten utført samfunnsoppdraget til fulle, gått rett inn i saken med stort trykk og også oppnådd at hele saken i ettertid framstilles i et annet og skarpere lys. Da TV2 rett før valget mildt sagt overdrev funnene i sin egen sykehjemsundersøkelse, og på den måten var med å påvirke valgkampen, bidro en serie saker av journalist Frode Rønning i Magasinet til å sette skapet ettertrykkelig på plass. Juryen har ikke vært i tvil om at Rønning skal ha prisen i journalistklassen.»

Det ble også delt ut priser i fire andre kategorier:

  • Fagforbundets informasjonsavdeling fikk prisen i klassen informasjon for den visuelle kommunikasjonen knyttet til landsmøtet i fjor. Bidraget besto av film, lyd og grafiske elementer.
  • Grafiker Kristin M. Johansen fikk prisen i grafisk klasse for utformingen av forsiden på Fontene nr 11/2013.
  • Fotoprisen gikk til Morten Hansen fra Aktuell-redaksjonen for bildet «Sykkelbudet».
  • Håvard Sæbø fra Magasinet for fagorganiserte fikk multimedieprisen for videoen «Smedene på Hadeland».

Her kan du se noen av de øvrige bidragene.