FOTO

LOFFs fotopris går til Håvard Sæbø, Magasinet for Fagorganiserte, for fotoreportasjen, «Hviletid».

Fugleåsen utenfor Oslo er en hvileplass for langtransportsjåfører. Dette utgjør den enkle scenen for et variert utvalg bilder fra utenlandske langtransportsjåførers virkelighet, fortalt med stor empati, om liv fjernt fra våre – men likevel så nære. En aktuell sak, godt fortalt med fortellende bilder.

GRAFISK DESIGN

Vinneren i kategorien grafisk design går til Vidar Eriksen i Fagbladet for «Siljes liv under rødgrønt og blått styre».

Vinnerbidraget står solid på trykk samtidig som designeren med enkle grep flytter det til digitale flater og utnytter at det ligger litt andre muligheter for visuell journalistikk enn det gjør på papir. Samlet gir presentasjonen overblikk og leselyst når åtte rødgrønne og åtte borgerlige år sammenlignes og beskrives gjennom øynene til deltidsansatte Silje.

JOURNALISTIKK

LOFF-prisen for journalistikk går til Fagbladet for tre solide journalistiske bidrag om barnehageøkonomi.

Journalistene Bjørn A. Grimstad, Øystein Windstad, Michael Brøndbo og Ida Søraunet Wangberg leverer skarp, balansert, presis og grundig journalistikk, sammen med utvikler og illustratør Vidar Eriksen, og med research-bistand fra Bjørn Arne Johansen og Guro Gulstuen Nordhagen.

MULTIMEDIA

LOFF-prisen i klassen multimedia går til Marte Bjerke og Vidar Eriksen i Fagbladet for saken Dataangrepet i Østre Toten.

Med små videosnutter og gode bilder får vi et innblikk i hvordan det var å plutselig stå uten digitale arbeidsverktøy i Østre Toten kommune. Med beskjeden fra hackerne ,»Protect your system, amigo!», i en god introduksjonsgrafikk pirres nysgjerrigheten til å lese saken.

INFORMASJON

Vinneren i klassen for informasjon er Ingelin Bergvall, Charles Hextall og Henning Meyer Pettersen i Team kommunikasjon i Fellesorganisasjonen for kampanjen #hunjobbergratis.

Målet med denne kampanjen var å løfte frem og skape oppmerksomhet rundt et tema som har vært aktuelt i en årrekke, samtidig som den skulle vekke et engasjement hos de som vanligvis ikke deltar i likelønnsdebatten. Ved hjelp av emneknaggen #hunjobbergratis, fem ulike humoristiske delebilder og et ungdommelig språk har man klart nettopp det.

LOFF-juryen:

Nina Kristiansen, forskning.no (journalistikk)
Audun Solberg, Aftenposten (grafisk design)
Liselotte Kristoffersen, Politiets Fellesforbund (info)
Øyvind Bye Skille, NRK (multimedia)
Jo Straube, Jakt og Fiske (foto)